luni, 25 octombrie 2010

Culoare si candoare



joi, 14 octombrie 2010

Toamna

Toamna

Magia padurii

Este o dupa amiaza dezmierdata de vantul plapand de toamna.Ma plimb domol pe poteca impodobita de frunzele si nucile imbracate in camasi zdrentuite din care curge mustul amar. Stratul gros al frunzelor galben maronii a reusit sa margineasca si cararea.Padurea trista , aproape moarta,a ignorat verdele, e acum pustie.Singurii amici care i-au mai ramas sunt vantul si frigul. Intru in padure si vad uimit cum pare totul o magie a locurilor tainice, a locurilor ce ar putea insemna o minunatie pentru multi dintre noi.Covorul ce se intinde din multicolore frunze e acoperit de cerul patat cu norii innegurati.
Copacii sunt tristi fiindca le-au pierit multi frati,maroniul devenind culoarea lor de baza.Fiecare lucru are o taina a sa, una mai speciala ca alta,dar a potecii, cea a sfarsitului potecii cred ca a fost gasit.
Poate nimic nu ar fi fost la fel fara strigatul cerbului infrigurat de batranul vant , ce se cred domnitorul tuturor.Soarele palid ,printre ramuri nemiscate,ne va fi lumina si caldura.
Ploaia palmuieste ,parca cu fiecare picatura,tulpina copacilor , vantul ridica frunzele ude de la pamant ,iar fulgerele situnetele sperie putinele vietuitoare neamortite de frig.Ceata zglobie ii joaca feste padurii, greierii -pe aripi pudrati cu bruma- sunt tristi acum ca vor rabda ,din nou de foame, o iarna intreaga.
Nu uit insa sa observ un lucru : nu doar pasarile calatoare lipsesc din acest peisaj. Nici un picior de om nu mai paseste in zona,nefiind capabili sa inteleaga magia padurii in plina toamna.

Domnu Trandafir

Invatatorul nostru este un om deosebit.
Ii scanteiau privirile si era miscat cand ne spunea ceva despre o povestire interesanta.Invatatorul nostru ne-a invatat cantece si povestiri care sunt asa de frumoase pentru copilaria si sufletele noastre.
Ne-a invatat sa credem in vrednicia noastra, si multe altele de care nu imi amintesc acum,dar care raman in suflet ca semintele bune ce vor inflori bogat in zilele ce vor veni.

duminică, 3 octombrie 2010

Colectarea selectivă

Chiar dacă proiectul nostru , Viitorul speranţei , participant în campania Ţara lui Andrei nu a adunat suficiente voturi pentru a primi finanţare, ne bucurăm că obiectivele propuse au fost atinse ( amplasarea containerelor pentru colectarea selectivă a deşeurilor în cartierele Tg.Mureşului, şi realizarea centrelor de închiriere a bicicletelor )

Şi, pentru că toamna se numără bobocii, am aflat despre o iniţiativă similară de susţinere a colectării selective a deşeurilor , campanie despre care aflaţi mai multe accesând linkul următor.


Colecteaza selectiv



Imaginează-ţi câte lucruri reciclabile îţi trec prin mână în drum spre coşul de gunoi. Hai să conştientizăm că ţine de noi să colectăm selectiv şi să facem o diferenţă !

De ce colectare selectivă?

Pentru că absolut orice ambalaj curat este reciclabil.
Pentru că majoritatea gunoaielor noastre sunt reciclabile şi ar trebui salvate
Pentru că umplem gropile de gunoi cu poluanţi, în loc să reciclăm.

Un pas mic pentru om...un salt uriaş pentru natură.

sâmbătă, 22 mai 2010

Ziua Europei

La Gimnaziul Liviu Rebreanu din Tg Mureş, programul de anul acesta dedicat sărbătoririi Zilei Europei a cuprins o multitudine de manifestări artistice, concursuri de cultură generală , de portofolii şi competiţii sportive . Elevii ciclului primar s-au întrecut în a-şi demonstra măiestria , acoperind diverse arii curriculare.

De la desen la abilităţi practice, de la educaţie civică la istorie , de la limba română şi muzică , elevii s-au bucurat împreună de câteva zile în care şi natura a fost de partea lor. Astfel, şi soarele a reuşit să străbată perdeaua de nori , permiţând desfăşurarea Crosului Europei, ce s-a bucurat de participarea a 200 de elevi .



În competiţia fetelor de clasa a doua, locul 1 l-a ocupat Andreea Onocan , iar Denisa Jurje a terminat a opta.

Podiumul băieţilor a fost ocupat de Marcel Chiorean (pe 1), Dragoş Oltean (pe 2) şi Sebi Matei ( pe 3 ).

Emil Coroş a fost al şaselea, Carlos Ştefan pe locul 8 , pe 9 Vlad Mâţ , iar pe 10 Andrei Pavel.

marți, 4 mai 2010

Jurnal foto

Urmariti mai jos filmul turnat pe terenurile bazei Forex din Brasov ,in acest sfarsit de saptamana, ai carui eroi ati fost voi, si colegii vostri din echipa de fotbal .



Fotografiile le puteti viziona accesand pagina

Cupa Hagi - Brasov 1-2 mai , 2010

si galeria foto a competitiei

duminică, 2 mai 2010

Poveste de 1 mai



Acum cativa ani, privind meciurile Generatiei de Aur a fotbalului romanesc ,puteam sa
ne inchipuim in orice clipa victorii stralucitoare, mai ales cand in teren evolua Hagi. Intonam impreuna imnul la inceputul meciurilor si ne bucuram cu totii la succesele obtinute,cu speranta ca odata sa ii putem sta alturi , la propriu .
Multi antrenori si-au dorit sa il aiba in echipa, sau ca macar o scanteie din talentul lui sa se iveasca in jucatorii pe care ii pregateau.



Idol al unei natiuni precum si al viitoarelor generatii de sportivi , Gica Hagi inspira si azi lumea micilor fotbalisti , in a caror evolutie spre succes s-a implicat de cativa ani incoace.
Scoala de fotbal pe care a infiintat-o , e un exemplu in acest sens, iar de curand , Cupa Hagi Danone a devenit o alta competitie de amploare, atat la nivelul cluburilor, cat si al echipelor scolare.



Visele pot deveni realitate...

In acest sfarsit de saptamana , echipa de fotbal a Gimnaziului Liviu Rebreanu din Tg.Mures , a participat cu succes la editia 2010 a Cupei Hagi Danone, in sectiunea dedicata scolilor din Romania. Faza Zonala , gazduita la Brasov , a insemnat pentru micii fotbalisti un intreg parcurs de autodepasire.

In 1 mai , au intrecut in saisprezecimi cu 4-1 echipa scolii nr.9 din Brasov , iar in optimi, cu 3-0 echipa scolii nr 11.
Duminica, 2 mai , au invins cu 3-1 in sferturile de finala echipa scolii nr.2.

Aripile sperantelor noastre s-au frant in debutul semifinalei la accidentarea nefericita a portarului Razvan Moldovan . Dupa 10 minute echilibrate , am primit un gol , apoi, in incercarea de a egala am fost surprinsi pe un contraatac . Finalul meciului ne-am aflat in apropierea portii adverse , bara si ratarile impiedicand apropierea de scoala 27 , care , de altfel a si castigat aceasta competitie .


Si, daca un vis al multora dintre micii sportivi a devenit realitate, acela de a sta alaturi de marele nostru sportiv , de a-i strange mana si de se fotografia impreuna la festivitatea de premiere, acum indraznim sa visam si mai mult.



Locul 3 ocupat acum , la prima participare intr-o competitie de asemenea anvergura , ne face sa ne dorim sa urcam si pe urmatoarele trepte ale podiumului.

Un Everest al sperantelor de implinire sportiva , cu al carui aer ne-am obisnuit in aceasta editie, dorind sa depasim aceasta cota in anii urmatori .

Au urcat impreuna pe treapta a treia a podiumului : Razvan Moldovan, Razvan Bodan, Octavian Bosa, Dragos Contiu , Robert Tamas, Horatiu Petrisor, Tibor Katona , Raul Savu, Andrei Bordas , Marcel Chiorean , Emil Coros , Sebastian Matei , Alexandru Boros , Bpgdan Stefan , Norbert Gabor si antrenorii lor Codrut Morariu si Marius Pop.

sâmbătă, 20 martie 2010

Iarna

Din nou iarna s-a lăsat peste sat. Pomii sunt încărcați cu flori albe de nea căzute din înălțimile cerului.
Acum totul este alb, misterios , grandios ca imaculatul unei imense catedrale , zugrîvită cu zăpada din abundență.
A răsărit și soarele care aruncă peste sat oglinzile razelor sale orbitoare.
Copacii și-au lăsat brașele în jos sub greutatea albului.
De ce ne place acest anotimp rece? Poate pentru că ne aprinde sărbătoarea în suflet , și , împreună cu cei dragi ne bucurăm de Nașterea Domnului Isus Hristos, vestindu-i Nașterea prin minunatele noastre colinde.
Mai rămâi cu noi, să ne mai bucurăm de binefacerile tale.

sâmbătă, 6 martie 2010

Dansul fulgilor de nea


Este iarnă ! Ninge iar, cad încet şi discret fulgii, fulgii hoinari .
Omătul clipeşte în mii de culori şi scântei. Întinderea albă, moale şi pufoasă , a pus stăpânire peste natură. Dealurile sunt ca nişte uriaşi dormind sub zăpadă. Copacii sunt tăcuţi, dar frumos cercelaţi cu flori de gheaţă.
Fulgii de nea flutură pe la geamul meu, nehotărâţi parcă. Nu ştiu ce e mai bine, să deschid fereastra, să-i dezmierd o clipă, sau să-i las să-şi continue dansul , privind la înălţimile din care erau cernuţi.
Admir de la fereastră priveliştea de basm îngheţat. Încerc să îmi imaginez iarna, ca pe o crăiasă a zăpezii, şezând în sania ei de gheaţă, azvârlind neaua peste oameni şi locuri, parcă vrând să cucerească împărăţia pământului.
Poate că iarna nu este o crăiasă, ci este o bunică , încărcată cu omăt şi gheaţă, aceste daruri albe şi reci care bucură sufletul copiilor şi lasă amintiri frumoase.
Voi ce credeţi ?

(Lucrare participantă la concursurile de creaţie Despre copilărie să vorbim, şi Poveşti la gura sobei ) aflate în curs de jurizare
Premiul I la Concursul Internațional de scriere creativă, Copilul în lumea cuvintelor , secțiunea proză -Florile gândului

sâmbătă, 13 februarie 2010

În jurul mingii de fotbal


Diplomele mele

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Gânduri pentru 2010



În 2010 îmi doresc să câştigăm faza judeţeană la fotbal.

Aş vrea să merg cu mama cu sania.

Vreau să mă bulgăresc cu Marcel şi să ne dăm cu sania pe derdeluş .

Povestea merge mai departe


Alex,Paul,Dragoş,Horaţiu,Adi,Andrei,Raul,
Marius,Marcel,Sebi,Emil
...numele unor mici eroi, care, în ziua de

16 ianuarie a anului 2010 au scris câteva pagini glorioase în cartea de aur a Gimnaziului Liviu Rebreanu.

Fotbaliştii ciclului primar se pot mândri de azi cu titlul de CAMPIONI JUDEŢENI, obţinut în urma confruntărilor desfăşurate la Sovata.

La startul competiţiei s-au prezentat cele mai bune 8 echipe ale oraşelor mureşene, împărţite în 2 grupe. Echipa noastră a făcut parte din a doua grupă, alături de echipele din Târnăveni, Sovata şi Sighişoara, în timp ce grupa a doua a fost formată din echipele reprezentative ale oraşelor Iernut, Reghin,Miercurea Nirajului şi Tg.Mureş (Şcoala Generală nr.7).

Rezultatele înregistrate de campionii noştri în faza grupelor au demonstrat că locul 1 ocupat la faza municipală nu a fost întâmplător.
Primul meci a consemnat şi prima victorie, 8-1 ( 6-0 ) în confruntarea cu cei din Sighişoara. ( 4 goluri Raul Savu , 2 Andrei Bordaş, 1 Horaţiu Petrişor, 1 Marius Bucur)

A doua partidă, cu echipa gazdă din Sovata , a stat sub semnul ambiţiei şi a strângerii rândurilor pentru blocarea culoarelor adversarilor, la finalul ei consemnându-se victoria noastră cu 4-1 ( 3-0 ) , cu 3 goluri ale lui Raul şi 1 al lui Horaţiu. Acest meci avea să stabilească , practic , şi câştigătoarea grupei .

A treia confruntare , cu echipa din Târnăveni a permis rularea întregului lot de jucători. Finalul avea să consemneze scorul de 7-1 ( 2-1 ) , goluri Sebi Matei, Emil Coroş , 2 Raul, 2 Marius şi 1 Andrei.

Nu ne mai rămânea decât să aşteptăm disputarea finalei cu câştigătoarea din cealaltă grupă . Aceasta a fost reprezentativa Şcolii Generale nr .7 , reeditând , astfel, finala fazei municipale a Olimpiadei Sportului Şcolar.

MAREA FINALĂ a demonstrat unitatea echipei noastre, strângând rândurile, închizând culoarele spre propria poartă şi înscriind de 5 ori, prin Andrei de 2 ori , Raul - de 2 ori şi Horaţiu.

Bucuria a cuprins sufletele acestor inimoşi copii la câştigarea competiţiei judeţene. Uniţi în hora bucuriei , la terminarea finalei , ei şi-au văzut încununate ,astfel, eforturile depuse alături de antrenorul lor - Codruţ Morariu ,aducând fericirea şi în rândul părinţilor - ce le-au stat alături pe tot acest drum.

Sincere felicitări, şi mult succes în continuare. Faza zonală, care va fi organizată de gimnaziul nostru ar putea însemna continuarea acestei frumoase poveşti ce se ţese printre ochiurilor plasei, în jurul mingii de fotbal. Micii eroi îşi continuă aventura...

Numele lor : Alex Bosa, Paul Nicula, Dragoş Conţiu , Horaţiu Petrişor,Adrian Birou, Andrei Bordaş, Raul Savu, Alexandru Boroş, Marius Bucur, Alex Barabas, Sebi Matei, Marcel Chiorean , Emil Coroş.